vispas


De VISpas 2020 is nu bij ons verkrijgbaar

Vissen??? Altijd de VISpas mee!!!

hengelsport 2Deze VISpas is een kalenderjaar geldig, van 1 januari tot en met 31 december. De nieuwe passen zijn te koop vanaf medio december. Bij uw VISpas ontvangt u ook de ‘Lijst van Landelijke Viswateren’ al dan niet met een aanvulling. De eerste keer ontvangt u een ‘Aanvraag voorlopige VISpas’, die een maand geldig is. Binnen die tijd, meestal na drie weken, ontvangt u de definitieve VISpas. Formaat creditcard. U bent automatisch lid van een vereniging, zonder verplichtingen. Elk volgend jaar ligt de nieuwe Vispas vanaf januari op de plek waar je de vorige pas ook hebt afgehaald. Dat kan tot medio juni, daarna moet je opnieuw een ‘Voorlopige Vispas’ aanvragen. Dus voorkom extra werk en kosten door tijdig de pas af te halen!

Voor meer informatie en adressen verwijzen we u naar Hengelsportvereniging ‘De Brasem’. www.hsvbrasem.nl (zie ook onder ‘Links’)

 vispas

Vispas noodzakelijk

Wettelijk heb je om te mogen vissen voor de meeste viswateren de VISpas c.q. Jeugdvispas nodig. Deze wordt verstrekt door Sportvisserij Nederland via de plaatselijke visvereniging. Met je Vispas/Jeugdvispas mag je gaan vissen met twee hengels in alle wateren die in de Landelijke Lijst van Viswateren staan vermeld.

Toestemming voor nachtvissen en/of derde hengel

De ‘Landelijke Nachtvistoestemming’ en de ‘Derde Hengeltoestemming’ zijn alleen online te bestellen op de website van Sportvisserij Nederland en de federaties. De betaling hiervan kan alleen online! Je kunt meteen daarna je voorlopige (1 maand geldig) toestemming uitprinten. De definitieve toestemming(en) in de vorm van een hologramsticker ontvang je binnen een maand thuis en plak je op je Vispas. De Landelijke Nachtvistoestemming is voor vispashouders verkrijgbaar voor € 10,00, de Derde-hengeltoestemming voor € 25,00. Beide tegelijk bestellen is ook mogelijk.

Meevistoestemming

Heb je een VISpas en wil je graag iemand kennis laten maken met het vissen? Dat kan nu met de Meevistoestemming. Hiermee kun je iemand gratis meenemen om een dag te gaan vissen. Jaarlijks is het mogelijk om 3 verschillende mensen mee te nemen naar de waterkant. De Meevistoestemming heeft als doel mensen kennis te laten maken met de hengelsport. Zo kun je familie of vrienden meenemen naar het water om ze te laten zien hoe leuk vissen is!

De Meevistoestemming kan online besteld worden door de VISpashouder. Het document ziet er uit als een voorlopig bewijs van lidmaatschap voor de VISpas. Bij controle moet deze getoond worden. Nu bestellen! WWW.MEEVISTOESTEMMING.NL

Hét VISBLAD-app

Vanaf heden is ook Hét Visblad als app beschikbaar. Deze gratis app biedt een aantal extra functies, zoals volledig online lezen plus gemakkelijk navigeren (en direct kijken) naar video’s, websites, extra foto’s en social media. Download ‘m direct via Google-Play-Store of de AppStore. Vooralsnog komen alleen de regio-edities – het mei- en decembernummer – in de app beschikbaar. Hét Visblad vormt hiermee de vierde app van Sportvisserij Nederland, naast de populaire MijnVISmaat, VISplanner en de VISsengids-app. Alle zijn gratis te downloaden!

VISplanner is rechtsgeldig

Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner (in combinatie met de VISpas) wettelijk geldig als toestemming om in de wateren, die in de ‘Gezamenlijke Lijst van Nederlands Viswateren’ staan, te mogen vissen. Het ‘dikke boekje’hoeft dus niet meer mee naar de waterkant. Met de rechtsgeldigheid van de VISplanner-App in combinatie met de VISpas, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Met de digitale toestemming wordt het gebruiksgemak voor de sportvisser sterk vergroot, kun je beter op de kaart zien waar je mag vissen, en worden tegelijkertijd kosten bespaard en het milieu gespaard.